Hoi, ik ben Jan Arends, 19 jaar en ik kom uit Rijssen. Op dit moment ben ik bezig met mijn eindstage voor de opleiding Junior Accountmanager die ik volg aan het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Dit betekent dat wanneer ik mijn stage heb afgerond, ik ook klaar ben met mijn opleiding. Maar wat daarna gaat komen, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik vind veel dingen leuk, van verkoop tot sport en wellicht iets bij Defensie. Wat het gaat worden ga ik de komende periode onderzoeken.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Wat betreft mijn hobby’s, ik ben graag actief bezig. Van een potje padel tot zaalvoetbal, windsurfen, mountainbiken of lekker praktisch bezig zijn. Ik zit niet graag stil. Naast al deze hobby’s werk ik ook op de zaterdag bij mijn vader op de markt, ook in het weekend ben ik dus bezig met verkoop.

Wat vind je het leukst aan je studie?

Het leukste aan mijn opleiding vind ik dat het een hele brede studie is waar je veel kanten mee op kan. Je kunt natuurlijk veel verschillende dingen verkopen wat het werk erg divers maakt. Het geeft me een goed gevoel als ik iets verkoop en mensen er blij mee maak.

Wat ik ook waardeer aan de studie is dat ik niet alleen leer verkopen, maar dat de studie ook een goede basis legt. Zo heb ik een economische basis gekregen en heb ik me veel mogen ontwikkelen op het gebied van mijn sociale vaardigheden. Zo heb ik in mijn opleiding ook geleerd om gesprekken te voeren met klanten. Dit moesten we tijdens de opleiding dan ook oefenen met echte bedrijven. Dit vond ik heel leerzaam, en kan ik nu goed in de praktijk toepassen.

Hoe ziet jouw stage bij FramePlus eruit?

Voor mijn stage heb ik vanuit de opleiding verschillende opdrachten meegekregen die ik moet uitvoeren. Zo ben ik bezig met het beheren van klantgegevens in het CRM-systeem, verstuur ik mailings naar klanten en mag ik mij bezig houden met acquisitie. En om de stage af te sluiten is er een verkoopgesprek die ik ga voeren met mijn collega Niels.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Ik ben met name bezig met het opstellen van offertes, dit helpt mij ook goed om meer kennis te krijgen van de producten. Deze offertes verstuur ik dan naar de klant en volg ik vier weken later op. Wat ik leuk vind aan mijn stage bij FramePlus is dat het om grote aantallen gaat qua verkoop, het kan variëren van 6 tot soms wel 200 bergingen. En dat vergt veel voorbereiding.

Ik krijg ook tekeningen door van de calculators, dit zijn de aanvragen voor bergingen. Ik moet deze grondig doornemen een door vertalen naar een offerte voor een berging. Een ander aspect van mijn stage waar ik veel voldoening uit haal, is het werven van nieuwe klanten, bijvoorbeeld via koude acquisitie. Dit heb ik ook tijdens mijn vorige stage mogen doen. Zo had ik vorige week drie telefoontjes gepleegd waar een eventuele toekomstige samenwerking uit kan komen. Het geeft mij dan ook echt een kick als je er iets uit kan halen!

Waarom heb je voor FramePlus gekozen?

Tijdens mijn zoektocht naar een stage had FramePlus een mailing uitgedaan naar mijn opleiding. Ik besloot te solliciteren en sinds 18maart ben ik begonnen als stagiair. Mijn vorige stages waren ook in de houtbranche. Dus de keuze voor een stage gericht op prefab bergingen bij FramePlus was snel gemaakt. Bovendien kende ik Wouter – mijn stagebegeleider-ook al, hij is toevallig de broer van een kameraad van mij. Wouter verteldealtijd enthousiast over FramePlus, waardoor het mij ook een leuk bedrijf leek om stage te lopen.  En nu een aantal week later kan ook zeker zeggen dat het mij goed bevalt!