Bij bouwprojecten, waar duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijk zijn, is de EcoRoof Cassette® van Unitura een uitstekende optie voor aannemers die natuurvriendelijke oplossingen zoeken op de prefab bergingen van FramePlus. Het EcoHabitatRoof gaat een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van duurzaamheid, biodiversiteit en esthetiek voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers. In lijn met de eisen van gemeentelijke systemen voor groene daken biedt de EcoHabitatRoof unieke voordelen in vergelijking met standaard sedumdaken.

Voordelen van de EcoRoof Cassette®

De EcoRoof Cassette® van Unitura biedt aannemers meerdere voordelen in groene bouwprojecten:

1. Puntensysteem en biodiversiteit: De EcoRoof Casette® draagt bij aan het winnen van tenders. De cassette voldoet namelijk aan de diverse eisen van gemeentelijke puntensystemen voor groene daken. In vergelijking met standaard sedumdaken biedt de EcoRoof Cassette® een verhoogde biodiversiteit door het gebruik van inheemse sedum, grassen en kruiden. Aannemers kunnen extra natuurinclusieve punten scoren doordat de EcoRoof Cassette® in een hogere punten categorie valt dan het standaard sedumdak.

2. Waterbufferend vermogen en milieuvriendelijke materialen: Met een indrukwekkend waterbufferend vermogen van ongeveer 37 liter per vierkante meter, ten opzichte van +- 20 liter bij een standaard sedumdak, draagt de EcoRoof Cassette® bij aan duurzaam waterbeheer. Het gebruik van gerecycled HDPE voor de cassettebehuizing onderstreept het milieuvriendelijke karakter van de cassette.

3. Demontabel: Doordat er met cassettes wordt gewerkt kan het groendak, wanneer nodig, ook heel eenvoudig gedemonteerd worden zonder afbreuk te doen aan de groenvoorzieningen in de cassette.

4. Flexibiliteit in faunavoorzieningen: Om met de EcoRoof Cassette® een echte ‘habitat’ te creëren voor o.a. vogels, vleermuizen en insecten kunnen er ook faunavoorzieningen van Unitura toegepast worden op het dak, waardoor de EcoHabitatRoof wordt gecreëerd.

Subsidies en lokale voordelen

Om de natuurinclusieve doelstellingen van bouwprojecten te maximaliseren, is het essentieel om de werking van gemeentelijke puntensystemen te begrijpen. Wij komen graag in contact om u hierin te ondersteunen. De integratie van een groendak (EcoRoof Cassette®) op de prefab bergingen kan dus extra punten opleveren volgens de specifieke eisen van de gemeente ten opzichte van een standaard sedumdak. Voor een overzicht van het puntensysteem kunt u terecht op de website van nestnatuurinclusief.nl om per gemeente te kijken welke punten daar gelden. Voor aannemers en bedrijven is in een heel aantal gevallen ook nog een subsidie mogelijk, hiervoor moet er gekeken worden op de website van de gemeente waarin het project plaatsvindt. Deze subsidie verschilt per gemeente.

Bouwen met visie:

Door de EcoRoof Cassette® van Unitura te integreren in onze prefab bergingen, zetten we niet alleen de eerste stap naar een groenere toekomst, maar bieden we onze opdrachtgevers ook een duurzame keuze die voldoet aan de specifieke eisen van hun klanten en gemeenten ten opzichte van een standaard sedumdak. Met zijn unieke eigenschappen en flexibiliteit is de EcoRoof Cassette® een onmisbaar element in het realiseren van natuurinclusieve bouwprojecten die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord zijn.